9 Eylül 2009 Çarşamba

Uykusuz her gece

Uykumuz iyice rayından çıktı.Dişte yok ortalıkta.Akşam yatarken problem yok rutininde hiç itiraz olmadan uyuyoruz.Ama gece saat 12 yi vurdumu bizim kız kurtlanıyo.Uyanma tekrarları başlıyooorr.Ne yapsak ne etsek bilemiyoruz.Uyanıyor biz yanına gidene dek ağlıyor daha doğrusu ses çıkarıyor yanına gittikten sonra uyur uyanık mıyıldarken(! türkçemize yeni bir kelime ...........!)tekrar uykuya dalması için emzik veriyorum.Sonra  uykuya dalıyor ancak 1 saatliğine ve yine uyanıyor. Ben  uykuya dalması için biraz daha fazla uğraşıp yatağıma gidiyorum. Gece 3-4 arası hoop uyku bölünüyor, biraz emdikten sonra  uykuya dalıyor.Saat 4,5-5,5 yine uyanıyoruz ve bu sefer uykumuzu almış gibi uyanık kalmak için epey mücadele veriyor.Acaba doymuyor mu ki kuzum? Aç olduğu için mi bu kadar uyanıyor anlamadım.
Bu bebek milleti ne garip yaa:) uyusana güzel çocuğum ne zorun var gecenin körü uyanıp duruyosun.Yine de şükür buna deyip kızımın eskisi gibi kesintisiz uyuyacağı günleri hayal ediyorum:)Aslında gece uyanınca onu koklamak çok güzel:) Şimdi kendimce gece 12 de biberon maması vermeyi deneyeceğim.Eğer biberon mamasını içip uyanmassa aç olduğu için uyanıyor demek deyip gündüz öğünlerinin miktarını arttıracağım.Ama mamaya rağmen uyanırsa o zaman uyku düzenine sadık kalmak için çabalamaya devam :)
Hafta sonu yine çok hızlı geçti.Cumartesi pazar ve pazartesi (süt izniyle) üç gün ipekle birlikte olmak çok güzeldi.Cumartesi günü evde küçük çapta sonbahar için temizlik yapıldı.Halılar koltuklar camlar elden geçti.Mis oldu :)Pazar annane ve dede evlerine uğurlandı.Pazartesi küçük kuzum yeğenim fatihcim genizeti ameliyatı oldu.Allahtan ameliyat iyi geçti ve sonrasında da çok problem olmadan uyandı.Edirne de olduklarından yanlarında değildim.Uzakta olunca daha çok meraktaydım.
Pazartesi edirneyle telefon trafiği arasında akşam gelecek  misafilerimiz  için yemek hazırlığı yaptık.Akşam misafirlerimiz geldi.Yemekler ,çaylar sohbet dereken üç günlük evcilik sona erdi.Bütün bunlar olurken yine saatlerinde ipek böceğimin yemekleri yedirildi gündüz uykusunu güzel uyudu.Annesi o uyurken yemeklerini hazırladı:) Oyunlar oynandı, banyo keyifleri yapıldı ve ipek kızımız biraz daha büyüdü :)

6 yorum:

  1. Yeliz'i bloguna da benze ryorum yaptım..Tüm blog bebelerinde bir uyku problemi bu aralar...Diş yok,neden yok,mevsimden mi acaba????

    YanıtlaSil
  2. diş çıkmadı henüz bekliyoruz ben diş gelecek diye bekliyorum meraklan ama bakalım.evet bütün blog anneleri uyku sorununu yazmış :) bu bebekler toplu uygulama yapıyo sanırım:)

    YanıtlaSil
  3. fazicim Ada da ay dönümlerinde böyle çozutur bütün düzeni kaçardı.iki üç gün sonra düzelirdi.Belki sizde de öyle olabilir.Allah kolaylık versin en kısa zamanda düzenli uykusuna kavuşsun ipoşum:)

    YanıtlaSil
  4. başak merhaba belkide dediğin gibidir.Yani umarım :)hatta lütfeen öylee olsuuunn:))

    YanıtlaSil
  5. bi rahatsızlığı var demekki kuzunun uyanıyo.bi süre takip etip ne olduğunu bulmak lazım.diş ise eger calpol diş jeli var soğuk dolaptan çıkarıp sürünce rahatlıyolar bi dene mor kutu.

    YanıtlaSil
  6. merhaba serpil bakalım artık bu bebişler hemen huy değiştiriyor:) önümüzdeki aylar bizleri neler bekliyor.Bu arada blogunu ziyaret ettim çok beğendim :)

    YanıtlaSil