23 Ekim 2009 Cuma

Diş Gelir Hoş Gelir Ley Ley Lüm ... :)



9. ayda Ayşe İpek Diş çıkardı :) Alttan ilk dişi uç gösterdi.Enfeksiyon ile uğraştığımız günlerde böyle bir güzel olay bizi sevindirdi :) Bir kez daha anladım ki bebekler büyürken başımıza gelenler ,yaşanılanlar hep süprizlerle dolu olacak.Ayşe İpeğin hiç hastalanmadan hiç düşmeden hiç kötü bir olay yaşamadan büyüyeceğini hayal ettim hep nedense ? böyle düşünmüştüm.Ne komik değil mi? Belki anne olmanın verdiği aman olmasın her şeylerini tam yapayım hep önceden önlem alayım derken Şimdi 9.ayda geri dönüp baktığımda bazen önüne geçemediğin durumların da varolduğu gerçeği ! Elbette bundan sonra da hep dikkat edilecek ne yendi ne içildi ne kadar uyudu temiz mi? kirli mi? vitaminli mi? organik mi? saati mi? ve daha bi dolu şey hep dikkatte olacak.Senin anne olarak gündeminde neler varken pat bir bakıyorsun neler oluvermiş :) Kızım büyürken hastalanacak ne yazık ki bu böyle.Sadece dileğim çaresiz hastalık olmasın.Son günlerde içim ipek böceğimin enfeksiyonu nedeniyle çok sıkıntılıydı.İçimde ki bu sıkıntı  geçmez gibi geliyordu.Ama dişini görünce işte kızım büyümeye hayatta yol almaya devam ediyor dedim.Ve anne olmak ne güzel şey :) İyi ki anne olmuşum kızımı doğurmuşum :) İsteyen herkes anne olsun :) bu duyguyu yaşasın :)


Önümüzde ki çarşamba Dr kontrolü var.Bakalım idrar testi sonucu bize ne diyecek?Kızım ne kadar büyüdü? kaç gr aldı? Boyu ne kadar uzadı? Merak konusu :)


9.ayda diğerlerine ek neler yapabiliyoruz yazalım:

  • El çırpıyor
  • Öpücük veriyor
  • Ce ce  oynuyor(eline ne geçirse ce ce konusu bazen :))
  • Desteksiz bir iki adım atıyor
  • Dış kapıdan dışarı çıkılacağını biliyor.Dışarı çıkmak istediğinde kapıya gidiyor.
  • Başka bir odaya gidip kapıyı kapadığımda beni göremese bile orda olduğumu biliyor.
  • Hayır ,Cıs, Ellenmez gibi kavramların ne anlama geldiğini biliyor ama yine de yapmak istiyorsa tepki veriyor.
  • Duyduğu her müzik sesiyle oynuyor (dansçı mı olacak ne? )El çırparak bile oynatmak mümkün yani :)
  • Ayaktayken oyuncağıyla birlikte yaylanabiliyor.
bunlar aklıma gelenler.Bu arada hala baba diyor.Anne demiyor yahu :)

10 yorum:

  1. hadi hayırlı olsun dişiniz biz ne zaman milli olucaz bakalım daha tık yok diş de yok adım da ...yaramazlık mı diz boyu öpüyorum miniği.

    YanıtlaSil
  2. sağlıklı dişler olsun inşallah :) bizim dişlerimiz 4 oldu 5'incisi de yolda :) bir de gelirken üzmese yavrucuklarımızı ne ii olacak ...öpüyorum analı kızlı ikinizide :))

    YanıtlaSil
  3. merhaba serra inşallah hayırlısıyla çıkar dişler :) Çıkarken epey değişim oluyor.Huylar değişiyor mız mızlıklar artıyor :)Ama annelik işte çok mutlu oluyor insan :)

    YanıtlaSil
  4. sedacım merhaba ne güzel seni görmek :) ayşinimi ısıır acıcık :) hasretlen öpüyorum anacım :)

    YanıtlaSil
  5. Adaşıma maşallah :) Benim kızım çok geç diş çıkardı şuan 14 aylık sadece 4 dişi var :)haliyle ara ara huysuzlanıyor ayrıca nasıl bir gribal durumsa nerdeyse 20 gun oldu hala burnu tıkalı...gece yarıları uyanıyoruz,burnu tıkalı olduğu için ondan sonrada sabahlıyoruz :) mutlu kal

    YanıtlaSil
  6. prenses ece geç çıkan dişler sağlıklı olur derler :) sağlıklı olsun dişleri :)

    YanıtlaSil
  7. hoş gelmiş inciler.. bu arada gelişim süper maşallah ona..

    YanıtlaSil
  8. sağol seyhan valla sorma son hız gidiyoruz bakalım :)

    YanıtlaSil
  9. merhaba , sana ulaşmaya çalışıyorum ama buluşma ile ilgili mailini bulamadım bana mail atabilirmisin adres blogta var sevgiler

    YanıtlaSil
  10. mimin var canım bi ara bakarsın

    YanıtlaSil