2 Ocak 2010 Cumartesi

12.ay







   

12. aya girdiğimiz şu günlerde üstten 3.dişi büyümeye devam ediyor.Yanında ki diş te çıkacak gibi ama daha uç görünmedi.Yakında o da çıkar diye düşünüyorum.Dişler yavaş yavaş geliyor.Henüz 3 küçük dişi var minnoşumun.Yemekler aynen davam.Her ne kadar artık sofra yemeklerine geçtik desekte ipek için ayrı yemek yapmaya devam ediyoruz.Öğle yemeğini kırmızı et (kıyma ) ekli sebze püresi veya yemeği olarak yapıyoruz.Sabah kahvaltılar da pek seçenek yapamıyoruz.Ara ara zeytin veriyoruz.Tuzu alınmış zarı soyulmuş siyah zeytini çok seviyor.Genelde eti nin bebek ekmeğini kullanıyoruz.Labne peynire devam.Azıcık taze kaşar verdiğimiz de oluyor.Pekmez veya reçel mutlaka oluyor.Yumurta sarısı bazı günler üst üste bazen aralıklı yediriyoruz.Geçen gün ilk defa ev yapımı az şekerli ,az yağlı ,portakallı, cevizli kuru üzümlü kek yedirdik .Sevdi bıdık.Akşamları bizimle sofrada o günün yemeğinden azar azar veriyorum.Akşam yemeklerini bizimle yemek çok hoşuna gidiyor.Tok bile olsa mutlaka masada olmak istiyor.Geçenlerde yeni neler var diye internette gezerken sandalye üzerine monte edilebilen bebek koltuklarından gördüm.Mama sandalyesinden daha pratik.Sandalye üzerinde yükseltici görevini görüyor.Böylece bıdıklar masaya daha yakın oturuyor. Hemen almalı.

Bez olarak prima kullanıyorduk.Ancak idrar kokusunu dışarıya yoğun bir şekilde verdiği için ,deneme amaçlı molfıx aldım.Tam da üst dişinin çıkma dönemiyle çakıştı. Bez değişikliğinden midir karar verememiş olsam da popoda pişik oluştu.Hametan ile düzeldi.Şimdi kalan molfixleri tekrar kullanıp kullanmama konusunda kararsız kaldım.Alt dişlerin çıkış aşamasında pişik olmamıştı.Prima pişik konusunda başarılı ancak koku çok rahatsız edici.İpek kaka yaptığında artık hemen elini poposuna götürerek belli ediyor.Görüntü çok şirin.Artık ona bir oturak alma vaktidir sanırım.İstediğini ulaşamayacağı bir yerdeyse parmakla göstermeye başladı.

Çoraplarını çıkarıp tekrar giymeye hatta arada bebeğine giydirmeye çalışıyor.Kıyafetleri çıkarma konusunda istekli ancak giyme konusunda oyunlarla zar zor giyiniyoruz.Özellikle banyo sonrasında ipeği giydirmek epey efor gerektiren bir hal aldı.Bezini değiştirmek te bir o kadar zor şu sıralar . Bez bağlanırken ne şekillere giriyorum,ne hallere sokuyor beni bıcırık.Zaten kızımla birlikteyken ilgisini çekmek için çıkardığımız sesleri dışarıdan duyan birileri varsa ne düşünüyorlardır çok merak ediyorum. Sürekli evin içinde tur atıp özellikle mutfak dolapları ,çekmeceleri itinayla karıştırılıp,plastik kapların içlerinde yemekler pişiriliyor.Sonra ille yanında kim varsa yediriliyor.Aslında cocuklar ayna gibiler.Çoğu zaman ,ne görürse onu yansıtıyor.(Şimdi burada tabi biz evin içinde çıplak gezmiyoruz.kıyafet konusunda ipek tamamen kendi duygularını yansıtıyor o ayrı ) İşte durumlar böyleyken böyle.

Gece uykuları bir ara rayından çıkmış her gece nöbette geçen yaşam şekli bu aralar düzene girmeye çalışıyor.Artık gündüz uyku süresini biraz azaltıp gece uykusunu daha uzun uyuması için akşamları saat 21:00 gibi yatırmaya çalışıyorum.Gece de bir veya iki kez uyanıyor.Uyandığı zaman da eğer aç değilse hemen uykuya dalıyor.Ama aç ise uyumamak için direniyor.Sabahları 7 gibi uyanıyor.Aslında biraz daha uyusa gece uykusu daha rahatlayacak ama ille uyanıyor minnoş.

Yakın arkadaşlarımdan biri hamile.20 Haftalık bebeğimiz bir kaç ultrason deneyiminden sonra nihayet cinsiyeti konusunda bize bilgi verdi.Kızıma bir kız arkadaş daha geliyor .Kız olacağı haberini alınaca bebek mağazalarından ayağı kesilmeyen ben görüp bayıldığım hastane çıkış setini aldım minnoşa.Açıp baktım şöyle aklıma İpeğim için alışveriş yaptığım , o zamanlarda henüz tanışmadığım kızıma yaptığım alışverişler geldi aklıma.Aldığım minnacık pantolonları , badyleri yıkayıp ütülediğim zamanlar geldi.Ne güzel ne özelmiş.


Kızımla yaşadığım her an ,her ay özel, keyifli,güzel .  Resimden de anlaşılacağı üzere bu günler dağınık , özgür bol hareketli .. toka moka yok bu günlerde ...

8 yorum:

  1. merhabalar sorun nerede bilmiyorum ama sizi izleyici olarak kaydettiğim halde güncel yazılarınız gözükmüyor.
    Kumanda panelinden baktığımda en son 6 ay önceki yazılarınız çıkıyor.Başka bir blogda da (blog listesinde)sizin yine 6 ay önceki yazınız vardı.haberdar etmek istedim.
    Bez konusunda hemfikiriz. bence de prima kokuyu dışarı çok çıkartıyor. molfix bu konuda daha iyi ama kesimi ve dokusu kaba pişik bence bez değişiminden olmaz Reyyan'ın da böyle dönemleri oldu.görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  2. serra merhaba

    bu sorunu düzeltmek için epey uğraştım ama güncel yazılar görünmüyor maaleseff. sanırım blog adresimi değiştirmem gerekiyor.Yakın zamanda belli olur sonucu.Molfix konusunda şüphelerim var çünkü molfix i bırakınca pişik geçiyor.reyhanı üptük :)

    YanıtlaSil
  3. bizde gencer'e prima kullanıyoruz.denemek için bir defa molfix almıştık..gencer'i bezleyesim gelmedi valla.iğreç, hiç hoş değil molfix, çok kaba, bebek bezi gibi değil..primada kokuyu çıkarıyor ama hiç değilse ince,üstünde hoş resimleri var daha şirin,bebekte daha rahat hareket ediyor prima ile..

    YanıtlaSil
  4. Seda bende tekrar prima ya dönmek zorunda kaldım.Dediğin gibi molfix kalın hışır bir yapıda

    YanıtlaSil
  5. Fazi'cim bana da güncel yazıların gelmiyor anlamadım gitti. Hatta bazen yazmıyo herhalde oluyorum sonra böyle sen yorum bırakınca filen baktığımda yazdığını görüyorum.
    Bez konusunda Primanın en iyisi olduğunu düşünüyorum ben. Huggies de kullandım ben mesela jel bırakıyor o da.
    Biz henüz iki dişte kaldık 3 diş iyi bence:) Aferin cesur çıktı sizin kızlar yürüdüler benim ki korkuyo hala:)
    Saçlarını kestir artık annesi kuföre gidecek yaşa gelmiş artık bizimki:) Çok tatlı olmuş ya:)) Öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  6. anne yazar ne iyi ettiniz baktınız geldiniz:) kızların doğum günü yaklaştı. büyüdüler gerçekten :) saç konusunda kararsızım . eceyi öpüyoruz biz de :)

    YanıtlaSil
  7. herkes aynı dertten muzdaripmiş. updateler görünmüyor.. Olsun. Benden bir Günışığı Ödülü sana :)
    Blog adresi değişirse, haber verirsin değil mi?
    Bu arada en çok primadan memnun kaldım: esnekliği, kuruluğu.. son Dora'lı versiyonları çok başarılı; ondan önce kötüydü.

    YanıtlaSil
  8. mystic çok teşekkür ederim. bizden de bol gün ışığı sizlere gelsin:)

    YanıtlaSil