27 Temmuz 2009 Pazartesi

bi dolu mikrobu aldık geldiiik


Kızım 6.ay kontrolünü bugün oldu.Süt iznimi pazartesi tam gün olarak kullanıyorum.Böyle olunca hem vaktim yollarda bitmiyor hem de kızımla geçirdiğim zamanı daha iyi kullanabiliyorum.Hafta içi akşamları iş yerim çok ta uzak olmadığı için iş çıkışı hemen evde olabiliyorum.Bugün hazır izinliyken doktorumuza gittik ve 6.ay aşılarımızı olduk.İpekçiğim bir güzel mikropları yuttu ohh hem de dahasını istedi:) Rota virüs aşının tadına doyamadı yavrum :)


6.ayda kilomuz:8154gr

boyumuz:68cm

baş çevresi:42.5cm

geçen aydan 500gr almışız.Artık kahvaltıya başlayabiliyoruz.Ama ne yazık ki ben kızımla kahvaltı keyfini sadece evde olduğum günler yapabilecem :( Aslında bu çalışma işini abartmamaya kendimi negatif doldurmamaya çalışıyorum ve fakat bazen yenik düşüyorum.


Doktorumuzun kahvaltı önerisi şöyle:


Bir çay kaşığı üzüm pekmezi

Yağsız ,tuzsuz peynir(labne tercih edilebilir ilerleyen zamanlarda beyaz az yağlı suda beklemiş peynir olabilir)

bebek ekmeği veya bisküvisi (az az başlanıp giderek artacak, anne sütü ile ıslatılabilir)

bir yumurta sarısının çeğreğinin yarısı kadar başlanıp tolere etmesine göre arttırılacak (20-25 gün içinde bir yumurta sarısı olacak şekilde )


Ek gıdalara başlarken ilk defa verilecek yiyeceklerin bebeğe ayrı ayrı tattırılması bebeğin damak tadının oluşması için önemliymiş.Ayrıca yiyecekler birbirleriyle karıştırılsa dahi her birinin tadı hissedilir şekilde hazırlamakta önemliymiş.


Bugün ;

uyandık

karnımızı doyurduk

bakımlarımızı yaptık

oyun oynadık

eğlendik

dr kontrolümüzü ve aşılarımızı olduk

hastanede ki arkadaşlar ile görüştük

alışveriş yaptık

evimize döndük


bu arada alışveriş işini biraz durdurmam gerek :) daha ipekçiğim gelmeden başladı bir hız alışveriş , halaaaa devam ediyor:) alıyorum alıyorum alıyorum ee ama ne yapayım alacak hiç bitmiyor :)






3 yorum:

  1. Kızım olsaydı alışveriş tutkum takıntıya dönüşebilirdi diye düşünüyor o nedenle alışveriş konusunda size katılıyorum.
    ek besin ve Kahvaltı maceralarınızda başarılar...

    Öptüm bebişi..

    YanıtlaSil
  2. merhaba yenianne :)ek besin maceraları devam ediyor. onlarla ilgili yazacak çok şey birikti :) aras çaok tatlı :) takipteyim

    YanıtlaSil
  3. selam,
    bloguma hoşgeldin:))senin kızın da ne kadar güzel maşallah..artık ben de seni takipteyim:)

    YanıtlaSil