1 Ağustos 2009 Cumartesi

istanbul'da bir güzel istanbul'dan güzel:)


Bugün miniğimle boğaz'da çay keyfi yaptık.Ama boğaz keyfi öncesi şişli'de ki ekolojik pazar'a gittik.Kızım için tazecik sebzeler meyveler aldık e arada kendimizi de unutmadık.Artık ek gıdalarımız biraz daha rayına oturdu sanırım.Kahvaltılarımız için eti cici bebe'nin bebekler için ürettiği özel bebek ekmeğinden denedik.Ekmeği dönüşümlü kullanmakta fayda var bence.Birkaç gün eti kullanıp daha sonra tam buğday unundan yapılmış ekmek, sonrasında tam çavdar şeklinde dönüşüm yapmayı planlıyorum.Ekmek önemli bir karbonhidrat kaynağı ve B vitamini deposu.Bu nedenle ekmek tüketimi önemli.Ancak ekmek seçimi de önemli.Yani ekmekte kullanılan un kalitesi dikkat edilmesi gereken bir konu.
Yumurta sarısı artarak devam ediyor.Evde olduğum günler zaman nasıl geçiyor anlamıyorum.Uyanıyoruz süt içiriliyor.Arada bekleme yapmadan kahvaltı hazırlığına başlıyoruz.Yumurta haşlandı mı? ekmekler ufalandı mı?Labne pekmez derkeen hoop kahvaltı vaktiiii :) Hatun kişiye kahvaltı keyfi sonrası rutin bakımlar. Ama durmak yok ama :) çünkü bir bakmışsın dingg mevye arasııı..Hazır mı püremiz ? Buyursunlar hatun kişisi meyvesini yesin.Mutfak boş durma! bu arada öğle yemek için sebze çorba pişecek soğuycak :) Allahtan meyve sonrasında biraz meme ve uyku arası var .Uyanınca yatak keyfii sonrası çorba yenicek ama anne kişisi boş durmicek ne yapicek yoğurdu hazırlicek.Yoğurdu sade istemezsek meyve ile renklendirilecek .Tabi tüm bunların arasında yedirme kısmında ,hani tabakların devrildiği ,ağızdan balina vari sıkı püskürmelerin yapıldığı , kafanın çevrilip kaşığın içindekinin nedense başka başka yerlere döküldüğü ve dökülenin temizlenmeye çalışılırken başka aksiliklerin yaşandığı(kafayı çapma ,dizini vurma gibi) aa arada el ile müdahaleyi unutmayalım çünkü hatırı sayılır bir müdahale oluyor tam kaşık ağıza yönlenmiş bebek hatun hopp bir müdahale sonuç 'nasıl yani ?ile kalan anne kişisi:) Aslında bebek olmakta zor yav.Kafayı seninle bozuşmuş bir insan yapısı var karşında.Kardeşim bi iki dakka bırak yakamı .Yok olmaz ille tepemde gün içinde ordan oraya sepete döndük.Hiç anlamıyorlar canıım .. Her gelen vıc vıc aman da aman hanimişler felan ne o öyle ?.Hele anne kişisi ne bulursa bana yedirmeye çalışıyor yahu anladık ek gıda ek gıda uff gıdaaakk .. viyaakk .. ciyaaakkk
İşte böyle ek gıda serüvenimizde bir de kabızlık durumu atlattık.Gece takviye amaçlı aptamil tahıllı pirinçli mamasından vermeye başladım.Ancak pek iyi olmadı sonu.Allahtan erken dönem kestik mamayı.Hemen bol su içirildi biraz zeytin yağı ve meyve öğünümüzde kayısı erik arttırıldı kurtulduk.
Seviyorum;
Ultura prima uyu ve oyna yı
Sebamed şampuan kokusunu
Mothercare penyelerini
Dr brown biberonlarını
Playscool emekleme arkadaşım oyuncağını
Babe vücut yağı şampuanını
İstanbul'u
Minicik minicik bir can gözleri mercan şarkısını
Turkcell 3G Reklamında ki Hidayet Türkoğlu'nun dansını :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder